25 Mar 2013

What's My Ambition :D



Untitled | via Tumblr


Semua orang mesti ada ambition kan ? bagi budak pra yang baca, sini aku bagitau . ambition tu cita cita . ulang suara . ambition tu cita cita . aku pun ada cita cita jugak . let's go



Saintis 

Ni cita cita aku masa aku darjah satu . time tu, memang minat gilerr nak jadik saintis . aku suka sangat buat ujikaji yang merepek repek ngan kawan kawan aku . tapi, time tu baru darjah satu kot, tak silap aku , aku pergi tuang ape benda ntah ramuan ramua semua tu . aku fikir sesuatu yang majik akan berlaku . tapi, tulah hakikatnya . nama pun budak tahun satu . apa je yang aku tau .



Doktor 

Lepas tu, cita cita aku beralih pulak nak jadik doktor . Dulu mak aku kan nurse, aku suka rembat dia punya gloves dengan jarum tu . tapi, jarumnya takde . alah, yang budak kecik nak makan ubat air tu . ha. benda tulah . aku suka main dengan adik aku . pastu kitaorang masing masing berangan . 




Fashion Designer / Pereka Fesyen

Tak silap aku, cita cita ni masa aku darjah 2/3 gitu . time tu, aku join budak gurly gurly gituhh . bila cikgu takde je, kitaorang akan keluarkan satu buku tulis , yang memang kitaorang beli untuk lukis baju . kitaorang akan lukis seberapa banyak baju, pastu bagi dekat bos *kononkonon kitaorang . kitaorang main macam dekat office gitu . pastu nanti bos kitaorang akan sign pastu bagi gaji . tak kesah lah 10sen ke 20 sen ke . Lawak ! tapi itulah hakikatnya .



Stewardess / pramugari .


Lawak pulak bila fikirkan cita cita aku yang ni . Ni pengaruh cerita awan dania lah ni . aku dulu memang berangan jalan ala ala pramugari . pastu gaya cakap dia . memang ..grr . tak payah cerita lah . sumpah memalukan =.=



Bussines Woman 

Ni cita cita aku sampai sekarang . aku sekarang sedang berjinak jinak dalam bidang perniagaan ni . ada lah aku jual baju sikit sikit . semoga cita cita aku suatu hari nanti tercapai . 







4 comments:

  1. Macam-macam cita-cita dye hehe. Semoga ambition nak jadi pramugari tercapai :p eyh silap, bisnes woman hehe ><

    ReplyDelete
  2. gudluck dear!smoga capai cita2 awk..:)

    ReplyDelete
  3. moga tercapai segala cita2 awak
    follower ke 652..jemput ke blog yumida

    ReplyDelete
  4. Semoga tercapai cita2 awak.. :)

    ReplyDelete