24 Feb 2013

Casing Baru ^^





Assalamualaikum Warahmatullah Hiwabarokatuh . Tadi, baru je lepas tengok kakak dekat asrama . Sekarang pulak, masa untuk update .

Hrmm .. sebelum ni aku ada pakai casing gambar hello kitty . Yang ala-ala macam ni :



Tapi, aku rasa macam tak puas hati, sebab pakai tu tak cover depan . Memandangkan aku ni ganas sikit pakai handphone . Si kecik tu pulak, tak habis habis nak menghempas . Macam gini ke gayanya budak nak pakai iPhone ? Warghh, harapan tinggi menggunung . 

Jadi, aku pun decide nak beli flip casing . Sebab dia boleh cover depan and belakang . So, aku pun merayau satu shopping complex dan jumpalah satu kedai casing ni . Amoi tu tanya 

" You mau casing jenis apa punyer ? "

" Corby II punya ada ? "

" Oh, ada ada . You nak yang belakang ke flip ? "

" Erm, saya nak flip "

" Ok, ini satu baris ma "

" Terima kasih "


Jadi, bila amoi tu tunjukkan aku yang corby II punya, aku pun godek godek lah . Ibu tengok je . Haha . Sebenarnya, tak banyak sangat pilihan yang menambat hati aku . Yelah, corby bukannya ramai orang pakai sangat pon . Kalau iPhone tu, tak payah nak cakap lah . 

Bila dah selesai menggodek . Aku pun pilih casing yang warna pink + blue . Dah memang tu colour favourite aku . Takde yang boleh menghalang . Pastu, bawak gi counter panggil ibu . Dah settle bayar, terus gi asrama kakak .

Dan hasilnya :







Sebenarnya, dia warna pink + blue . Tapi, sebab effect edit tu, tak nampak warna ori dia tu . Ok, lah . Assalamualaikum . Terima kasih sudi baca entry saya :)





4 comments:

  1. sekarang banyak org guna corby ||,you beli kat ner casing tuh lawa lah :) ada poket erh kat dalam tuh ? cantik colour casing tuh :)

    ReplyDelete
  2. akak pun pakaicorby ii jugak.teringin nak pakai flip case mcm tuu :)

    ReplyDelete
  3. nice day :)
    Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
    pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
    Jadilah seperti yang kamu inginkan,
    karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
    dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
    yang ingin kamu lakukan

    http://www.nolimitadventure.com/

    ReplyDelete
  4. Farah Shahera : Huhu, thanks . Beli dekat KipMart Tampoi je . Kat situ banyak ...


    Syakira Pathi : Huhu, nanti jadi kenyataan jugak :)

    ReplyDelete